Sosyal Medya

Makale

Domino Taşlarını Kıyamet Tema’sıyla Devirmek

Dünya domino devirme rekorunu kırmak için 3.847.295 domino taşı kullanıldı! Hollanda’da iki katlı bir evi tamamen gezen bir parkurdaki domino taÅŸlarını dizmek için bir ekip üç ay çalıştı. Finalde tüm seyircileri bir sandviç bekliyordu. Yani 3 aylık emek bir parça ekmeÄŸe ulaÅŸmak içindi...

Yani bu insanın uzun süren çabalar sonunda düzenek kuran yönünü sergilemesi açısından önemli bir göstergedir. Ä°nsan bir ekip yardımıyla düzenek kuracaksa kullandığı materyaller deÄŸerini yitirir ve piyon konumuna getirilir. Yani kullanılan, ne olduÄŸuyla deÄŸil ne için kullandığıyla bir anlam kazanır. Ä°nsanı bu konuma getirmek için 60 aya kadar endirekt ondan sonrası içinse direk eÄŸitilir. Bu eÄŸitimden baÅŸarıyla geçenler düzeneÄŸi kuranlar olarak rekorlar kırmak için ekiplere dönüştürülürler. DiÄŸerleri ise bu düzenekte yer almaktan memnunluk duyan ve bunun hayatın anlamı olduÄŸunu sanan piyonlardır. GeçmiÅŸteki baÅŸarılı düzenekler geleceÄŸin teminatıdır.                                               

Herkes kendi hayatını da tercihleri cihetinden ‘Aydınlık Yarınlar’ adına düzenek kurar. Evlenince buna eÅŸini ve çocuklarını, iÅŸ arkadaÅŸlarını ve etkilediÄŸi tüm sosyal çevresini dâhil eder. Düzenek kuranın ayrıca kendi topraklarında ve üstüne üstlük dünyadaki bir düzeneÄŸin parçası sayılması, matematikte bileÅŸim ve kesiÅŸim kümelerinin “venn diyagramı” yardımıyla görüntülenmesiyle anlatılmıştır. Ä°slam’ı öğrenmek için gittiÄŸiniz yerde her hafta buralara çevrenizden birilerini getirmeniz tembihleniyorsa bu bile bir düzenektir. Daha sonra yakın çevrenizle bu düzenek adına her türlü yoksunluÄŸu hatta ölümü göze alacak olgunluÄŸa(!) eriÅŸtirilirsiniz.

Kuran’da Mekke döneminde insanların daha can, mal ve ırz emniyetleri saÄŸlanmamışken gelen ayetlerde ibadetler yerine Kıyametin yani son saatin ayrıntılarıyla anlatılmasının bir amacı da müminleri gönderilmiÅŸ elçilerle düzeneÄŸin dışına çıkarmaktır. Kuran okuyarak, toplumu sömürmek adına düzeneÄŸi kuranları fark edenin sorumluluÄŸu piyonların hidayet bulmasını yani düzeneÄŸi fark etmesi saÄŸlamaktır. Böylece düzenekten kendi rızasıyla uzaklaÅŸmış ve düzenekte yer almayı cahiliye sayanların çabaları düzenek kuranları kurdukları tuzaklara kendilerinin düşmesini saÄŸlamıştır. Düzenek kurmasına izin verilenler bilmelidirler ki kendileri de daha kapsamlı bir düzeneÄŸin parçasıdırlar. Ä°yiler düzenek kurmayanlardır.

İnsan 4 milyon domino taşını sıralı düşürürken aynı zamanda bir tema oluşturması son saati anlayacak şekilde yaratıldığının işaretidir. Kuran dünyanın yaratılışındaki evreleri anlatırken bunun sonucunda insanın yaşayacağı bir yerin varlığı bugünkü öğretimde big bang adlı düzeneğin bir sonucu olarak anlatır. Depremleri oluşturan fay kırıklarının hesaplanabilmesi sonrası oluşacak yıkımı yapacak olan şiddetin sonucu çıkacak tablonun fark edilmesini sağlar. İşte son saatten bahseden ayetlerde, dünyanın sonunun gelişigüzel gerçekleşmeyeceğini bir sıra takip edeceğini ve bu önlenemez yıkılışın sonunda kalıcı bir tema oluşturacağını anlatır. İlginç olan bu tema hem ölünce kıyameti kopacak insana sonunu hatırlatırken hem de helak olmuş kavimlerin haberleriyle toplumların kıyametini anlatmasıdır.

Bu kaçınılmaz ve hayatın tek gerçeği olan temayı bize İnfitar suresi 1-5. ayetler göstersin mi?

Gök yarıldığı zaman,

Yıldızlar saçıldığı zaman,

Denizler kaynayıp fışkırtıldığı zaman,

Kabirlerin içindekiler dışarı çıkarıldığı zaman,

Her insan, (sonunda,) ilerisi için ne hazırladığını ve (bu dünyada) ne bıraktığını anlayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.